Välkommen till Västerbottens Dreverklubb

Här kommer det uppdateras löpande information gällande drevprov, viltspår, utställningar, avel, bilder mm som gäller drever i vårat län!

Vi tänker genomföra en domarutbildning i slutet av augusti i samarbete med Västernorrlands dreverklubb för att locka nya/gamla drevprovsdomare ,vi har brist på domare i Skellefteå området och i inlandet i dagsläget.

Det blir utbildning/info dag 1, och dag 2 blir det släpp på hare där man går ett prov som elev. Mer info kommer närmare jaktsäsongen.

Vi får i dagsläget hjälp av andra lokalklubbar för att kunna genomföra drevprov i vissa områden och det är vi tacksam för!

Sen har vi utställningen i Flurkmark, vi kommer ordna ringträning för nya/gamla utställare som är nyttigt för både hund och ägare. Mer info kommer.

Viltspårsäsongen som startar 15/5 är en viktig och trevlig träning inför kommande säsong, är väl det som är närmast att se fram mot.

Nu finns det en funktion på sidan så man kan göra en anmälan direkt under tex viltspår kallas webbanmälan som borde underlätta för samtliga.

Jag ser fram mot året som ny ordförande, kontakta mig gärna för mer info och kom gärna med ideér eller info om ni vill.

Mvh Patrik Häggström